SINCERE IMPRESII DESPRE GRADINITA!

 

Unul din cele mai importante aspecte de mentionat in ceea ce priveste gradinita Samariteanul este siguranta. Siguranta ca sunt lasati pe maini bune, cu oameni care arata zilnic dragoste, grija, dedicare, sacrificiu pentru copiii nostrii, dar si pentru munca pe care o fac. Totodata educatia este cruciala in aceste etape fragede ale vietii copiilor si consider ca gradinita Samariteanul face o treaba buna in a balansa educatia cu activitatile zilnice de joaca.
Cred ca valoarea adusa de gradinita poate fi vazuta si in zambetele si bucuria copiilor nostrii, incepand de la dorinta lor de a merge la gradinita pana la greutatea de a-i desprinde de gradinita la sfarsitul programului.

Ciprian Vlaicu

 

Pentru noi, grădinița Samariteanul a reprezentat un loc în care fetele mele au primit înțelegere, acceptare și căldura sufletească de care are nevoie orice copilaș plecat din mediul lui de confort (familia). Am reușit să clădim împreună cu educatoarea o relație foarte bună bazată pe cooperare, transparentă și multă muncă în lucrarea de modelare a copilașilor!!! 
Fetița mea vine cu bucurie la grădiniță!!!  

Aurelia Moldovan

 

Gradinita Samariteanul este locul ideal unde poti sa-ti lasi copilul, stiind ca e bine ingrijit si iubit.

Cred ca fiecare parinte este plin de emotii atunci cand vine vorba ca micutul sa inceapa gradinita. E teama de necunoscut, de nou si, cel mai important, cred eu, teama de a-l lasa din bratele tale. Ei bine, la gradinita Samariteanul poti fii linistit ca ajunge pe maini bune.

Intreg personalul e de apreciat si laudat. Din interactiunea noastra cu cei doi copii inscrisi aici pot spune ca doamnele educatoare si ingrijitoare sunt atente, calde, iubitoare.

Activitatile nu doar ca sunt frumoase, dar copiii sunt cu adevarat iubiti. Iar la varste fragede eu cred ca aspectul acesta e cel mai important. Apoi, activitatile educative se imbina cu invatatura crestina, din care avem doar de castigat, atat copiii, cat si noi, parintii.

Asadar, recomand cu mare caldura gradinita Samariteanul!

Crisan Adela

 

Imi încep mesajul cu un gând - mulțumire!

La adresa lui Dumnezeu pentru oamenii minunați pe care i-am întalnit la Grădinița Samariteanul Nr.1 Cluj-Napoca.

Am știut că este locul potrivit pentru copilașii noștri! Și eu am frecventat aceeași grădiniță în copilărie și am amintiri atât de frumoase!

Băiețelul nostru este in grupa mare a doamnei Geta Sucală, un om cald și plin de empatie, care pe lângă calitățile de pedagog și inimă iubitoare, are înclinație spre muzică - spre încântarea copiilor!

În grupă se fac multe activități interesante, iar noi ca părinți suntem atât de mulțumitori pentru progresul copiilor, pentru toată învățătura sănătoasă din Scriptură, pentru versetele de aur, pentru cântecele învățate.

în toamnă ne pregătim de școală și vom regreta mult anii de grădiniță, iubirea pe care am simțit-o, siguranța și mediul plin de pace și bucurie.

Cu sincere aprecieri, Flavia Silaghi
22.02.2022
Cluj-Napoca.

 

Ne-am mutat cu emotii la peste 300 de kilometrii de casa pentru a duce copiii la o grădinița in care valorile creștine sunt puse pe planul principal. Mare mi-a fost surprinderea când, chiar din prima săptămâna de grădinița, am văzut in copii mei niște schimbări majore, începând de la comportament, pana chiar și la tonul cu care vorbeau. Aceasta mi-a întărit convingerea ca am luat decizia corecta. 
Iubesc sa văd dimineața cum atat doamnele educatoare, cât și doamnele îngrijitoare întâmpina copiii cu atâta caldura și dragoste. Iubesc sa ascult ce imi povestesc copii când vin acasă, despre ce au invatat și ce au făcut la grădinița. Nu credeam ca voi fi linistita o data ce copii vor intra in colectiv, dar sunt liniștita in fiecare zi pentru ca știu si simt ca mâna și protecția Lui sunt peste grădinița Samariteanul zi de zi.

Cu stima, Fam. Mosteanu

 

"Alegerea grădiniţei a fost foarte dificilă pentru noi, mai ales că locuiam în afara oraşului. Şi deşi am considerat că nu merită efortul, gândind  că grădiniţa nu este decât un loc de joacă pentru copii, o pierdere de vreme până la începerea şcolii, iar mediul creştin nu poate fi cine ştie ce plus (deoarece bănuiam că în orice gradiniţă mediul este controlat, copiii supravegheaţi şi vorbele urâte şi comportamentele rele corectate) , trebuie să recunosc că m-am înşelat.

       Am găsit la Grădiniţa Samariteanul mai mult decât un loc în care copiii se pot juca în siguranţă. Astazi, după doi ani de grădiniţă, la sfârşitul grupei mari, fetiţa mea, Adina, ştie deja să citească. Am rămas surprinsă când într-un moment dificil din viaţă m-am trezit cu ea citind de pe un bileţel un verset de încurajare pe care îl aveam în casă tot de la grădiniţă. A învăţat să socotească. Ştie să adune numere până la 10 (în gând!). Ştie o mulţime de cântecele şi povestioare , diverse informaţii de cultură generală: despre animale, plante, ţări şi continente. Activităţile extracurriculare au fost foarte variate: au fost la picnic, la dentist, pompieri, muzeu zoologic, în vizită la o şcoală…. Într-o săptămână au discutat despre China. Au făcut cumpărături la magazinul chinezesc şi au mâncat orez cu beţisoarele. 

       Am găsit la Grădiniţa Samariteanul oameni deosebiţi, cu teamă de Dumnezeu, binevoitori şi prietenoşi. Mulţumim din suflet Doamnei directoare Lucica Amza, pentru tot ajutorul şi sprijinul acordat în acest timp, doamnelor de la after-school care ne-au vegheat cu drag somnul copiilor.

       Mulţumim  în mod special, pentru toată dăruirea şi pasiunea , pentru tot efortul neobosit, doamnei educatoare Persida Albu, un pedagog excepţional, o persoana deosebită, înzestrată cu mult har, o persoană în care Dumnezeu a sădit cele mai frumoase virtuţi: bunătate, dragoste, blândeţe, înţelepciune şi îndelungă răbdare."

Prof. Simionescu Simona,
Iunie 2019, Cluj-Napoca.

 

         Ca părinte, îți dorești ca fiecare experiență a copilului tău să fie inegalabilă și încărcată de emoții pozitive. De aceea, am încercat să alegem cu mare responsabilitate grădinița pe care să o frecventeze băiețelul nostru, un copil sensibil și timid. Grădinița Samariteanul a fost, cu siguranță, cea mai potrivită alegere, deoarece am găsit aici un mediu prietenos, în care toți copiii, fără excepție, se simt iubiți și apreciați. Este un loc în care totul se face cu dragoste și din dragoste pentru copii. Dincolo de multitudinea de cunoștințe și competențe dobândite,  copilulului nostru i s-au transmis niște valori care vor rămâne mereu și îl vor ajuta să se transforme într-un om adevărat: iubirea pentru ceilalți, generozitate, bunătate, credință, curajul de a înfrunta toate situațiil, puterea unor vorbe bune spuse la momentul potrivit etc. Mai presus de toate, am apreciat faptul că Andrei (și sunt convinsă că fiecare dintre copii, de altfel) s-a simțit valoros și prețuit pentru calitățile sale. Noi l-am văzut, pe parcursul celor trei ani petrecuți aici, dezvoltându-se de la o zi la alta, sub ochii noștri, devenind un copil empatic, plin de energie, comunicativ și dornic să împărtășească clipele minunate împărtășite cu toți colegii de la grădiniță.

            Avem doar cuvinte de mulțumire la adresa personalului grădiniței, am remarcat implicarea doamnei director Lucica Amza în toate activitățile grupei, preocuparea pentru fiecare copil în parte și deschiderea la sugestiile venite din partea părinților, dar și iubirea, blândețea, umorul doamnelor Adela, Lidia, Ani, Geta, care i-au îngrijit pe copii, în timpul zilei sau al programului after-school, și i-au consolat cu povești și îmbrățișări, atunci când li se făcea dor de noi.

            Nu în ultimul rând, le admirăm și le respectăm pe cele două doamne educatoare care i-au ghidat pașii lui Andrei, Cristina Marian și Persida Albu, oameni și dascăli desăvârșiți, care ne-au uimit prin creativitatea lor, tactul pedagogic, răbdarea, frumusețea sufletească și, mai ales, prin izvorul nesecat de dragoste pentru copii. Sub bagheta lor magică, Andrei s-a transformat în băiețelul frumos și isteț de astăzi.

Cu stimă, Fam. Cristea

27.06.2019                                                                                                       

 

"Ce a insemnat Gradinita Samariteanul pentru noi?

"Pentru noi Gradinita Samariteanul a fost alegerea cea mai potrivita pe care am facut-o pentru fetita noastra, Giulia-Maria.

Ii multumim Domnului ca ne-a calauzit sa ajungem aici.

Ca mamica m-am simtit mereu linistita stiindu-mi fetita in acest mediu iubitor,plin de pace,atmosfera calda si primitoare si nu in ultimul rand, locul in care copiii au parte de o educatie de calitate si unde sunt promovate valorile moral- crestine.

Ii multumim frumos d-nei Cleopatra Muresan, o educatoare extraordinara,care a stiut mereu sa comunice foarte bine, atat cu copiii cat si cu parintii, care iti face placere sa o asculti si care i-a invatat pe copii atatea lucruri minunate. Se vede experienta si profesionalismul acumulat in  anii de practica si bineinteles daruirea in tot ceea ce face.

Apreciem efortul si implicarea pentru bunul mers al lucrurilor si buna colaborare cu parintii, a d-nei dir. Lucica Amza.

Domnul sa binecuvanteze intregul colectiv al gradinitei!

Va multumim!"

07.01.2016
Ioana Popa
Cluj-Napoca.

 

Primul cuvant care mi-a venit in minte atunci cand mi-am pus aceasta intrebare a fost: PACE, multă, multă pace în inima noastră ca şi părinţi. Este grădiniţă în care copiii noştri şi-au mai găsit încă o familie în care au fost iubiţi şi respectaţi. Încă o familie în care unde prietenia, bucuria revederii nu îşi găsesc rădăcina doar în modul plăcut în care se desfăşoară activităţile ci într-o motivaţie cu mult mai inaltă, într-un izvor mereu proaspăt care vine de la Dumnezeu şi care umple inimile celor ce formează personalul grădiniţei. Deşi suntem şi dorim să fim părinţi dăruiţi lui Dumnezeu am realizat că traducerea evangheliei în limbajul copiilor nu e un lucru uşor. Tocmai din acest motiv considerăm atât de valoroasă Grădiniţa Samariteanul. Ea vine să desluşească şi să întregească imaginea Creatorului în ochii copiilor. A fost o încântare să ne lăsăm mereu surprinşi de copii, de replicile spontane, de rugăciunile sincere din care ne-am dat seama cât de multe lucruri au ajuns să înţeleagă din Scripturi."
Mulţumim mult,
Familia Toadere.

 

"Sunt fericită că am găsit o grădiniţă în care "comoara noastră Alex" s-a adaptat foarte bine şi a corespuns îndeaproape profilului său.
Pentru mine ca mamă a fost o împlinire sufletească să văd în ochii copilului bucuria de a merge în fiecare dimineaţă la grădiniţă. Mă bucur că educatoarea a fost ca o a doua mamă pentru copilul meu, persoana care l-a ajutat, susţinut şi i-a acordat încrederea în propriile lui puteri."
Ramona Paşca.

 

Când am hotărât să caut o grădiniță pentru fiul meu am decis ca va fi nu doar un simplu loc în care să-ți lași copilul 4 sau 8 ore în speranța ca va invăța ceva, ci va fi un loc în care să găsesc un personal calificat pentru o bună educație dar și foarte multă căldură sufletească, iubire, armonie, confort, un loc în care copilul să meargă cu drag în fiecare dimineața, iar eu sâ-l simt în siguranță.

Și am reușit să găsesc poate chiar mai mult decât aș fi sperat pentru copilul meu: cadre didactice de un înalt nivel profesional și spiritual, o grădiniță curată, recent renovată, un mediu potrivit pentru dezvoltarea armonioasă a oricărui copil, și cu atât mai mult a copilului meu, care este un copil special (sindrom down). Mă simt foarte norocoasă ca mi s-a dat șansa de a-mi integra copilul în această grădiniță, iar progresele sunt pe măsură.
În anul următor a trebuit sa iau din nou o decizie pentru al doilea copil al meu care trebuia înscris la grădiniță, dar mi-a fost mult mai ușor acum, pentru că găsisem deja acel loc minunat în care doream sa-mi educ copiii.
Mii de mulțumiri d-nei directoare Amza Lucica, doamnei educatoare Cleopatra pentru primirea călduroasă din fiecare dimineață și pupicul de plecare, pentru răbdarea cu care se lucrează cu copiii dar și pentru foarte buna colaborare pe care o au cu părinții.
Gina Olaru – mama lui Stefan (Gr. mare) și a lui Alex(Gr. mijlocie).