Cuvântul părintelui

 

 

 

 

SINCERE IMPRESII DESPRE GRĂDINIȚĂ!

"Alegerea grădiniţei a fost foarte dificilă pentru noi, mai ales că locuiam în afara oraşului. Şi deşi am considerat că nu merită efortul, gândind  că grădiniţa nu este decât un loc de joacă pentru copii, o pierdere de vreme până la începerea şcolii, iar mediul creştin nu poate fi cine ştie ce plus (deoarece bănuiam că în orice gradiniţă mediul este controlat, copiii supravegheaţi şi vorbele urâte şi comportamentele rele corectate) , trebuie să recunosc că m-am înşelat.

       Am găsit la Grădiniţa Samariteanul mai mult decât un loc în care copiii se pot juca în siguranţă. Astazi, după doi ani de grădiniţă, la sfârşitul grupei mari, fetiţa mea, Adina, ştie deja să citească. Am rămas surprinsă când într-un moment dificil din viaţă m-am trezit cu ea citind de pe un bileţel un verset de încurajare pe care îl aveam în casă tot de la grădiniţă. A învăţat să socotească. Ştie să adune numere până la 10 (în gând!). Ştie o mulţime de cântecele şi povestioare , diverse informaţii de cultură generală: despre animale, plante, ţări şi continente. Activităţile extracurriculare au fost foarte variate: au fost la picnic, la dentist, pompieri, muzeu zoologic, în vizită la o şcoală…. Într-o săptămână au discutat despre China. Au făcut cumpărături la magazinul chinezesc şi au mâncat orez cu beţisoarele. 

       Am găsit la Grădiniţa Samariteanul oameni deosebiţi, cu teamă de Dumnezeu, binevoitori şi prietenoşi. Mulţumim din suflet Doamnei directoare Lucica Amza, pentru tot ajutorul şi sprijinul acordat în acest timp, doamnelor de la after-school care ne-au vegheat cu drag somnul copiilor.

       Mulţumim  în mod special, pentru toată dăruirea şi pasiunea , pentru tot efortul neobosit, doamnei educatoare Persida Albu, un pedagog excepţional, o persoana deosebită, înzestrată cu mult har, o persoană în care Dumnezeu a sădit cele mai frumoase virtuţi: bunătate, dragoste, blândeţe, înţelepciune şi îndelungă răbdare."

Prof. Simionescu Simona,
Iunie 2019, Cluj-Napoca.

 

         Ca părinte, îți dorești ca fiecare experiență a copilului tău să fie inegalabilă și încărcată de emoții pozitive. De aceea, am încercat să alegem cu mare responsabilitate grădinița pe care să o frecventeze băiețelul nostru, un copil sensibil și timid. Grădinița Samariteanul a fost, cu siguranță, cea mai potrivită alegere, deoarece am găsit aici un mediu prietenos, în care toți copiii, fără excepție, se simt iubiți și apreciați. Este un loc în care totul se face cu dragoste și din dragoste pentru copii. Dincolo de multitudinea de cunoștințe și competențe dobândite,  copilulului nostru i s-au transmis niște valori care vor rămâne mereu și îl vor ajuta să se transforme într-un om adevărat: iubirea pentru ceilalți, generozitate, bunătate, credință, curajul de a înfrunta toate situațiil, puterea unor vorbe bune spuse la momentul potrivit etc. Mai presus de toate, am apreciat faptul că Andrei (și sunt convinsă că fiecare dintre copii, de altfel) s-a simțit valoros și prețuit pentru calitățile sale. Noi l-am văzut, pe parcursul celor trei ani petrecuți aici, dezvoltându-se de la o zi la alta, sub ochii noștri, devenind un copil empatic, plin de energie, comunicativ și dornic să împărtășească clipele minunate împărtășite cu toți colegii de la grădiniță.

            Avem doar cuvinte de mulțumire la adresa personalului grădiniței, am remarcat implicarea doamnei director Lucica Amza în toate activitățile grupei, preocuparea pentru fiecare copil în parte și deschiderea la sugestiile venite din partea părinților, dar și iubirea, blândețea, umorul doamnelor Adela, Lidia, Ani, Geta, care i-au îngrijit pe copii, în timpul zilei sau al programului after-school, și i-au consolat cu povești și îmbrățișări, atunci când li se făcea dor de noi.

            Nu în ultimul rând, le admirăm și le respectăm pe cele două doamne educatoare care i-au ghidat pașii lui Andrei, Cristina Marian și Persida Albu, oameni și dascăli desăvârșiți, care ne-au uimit prin creativitatea lor, tactul pedagogic, răbdarea, frumusețea sufletească și, mai ales, prin izvorul nesecat de dragoste pentru copii. Sub bagheta lor magică, Andrei s-a transformat în băiețelul frumos și isteț de astăzi.

Cu stimă, Fam. Cristea

27.06.2019                                                                                                       

 

"Ce a insemnat Grădiniţa Samariteanul pentru noi?

"Pentru noi Gradinita Samariteanul a fost alegerea cea mai potrivita pe care am facut-o pentru fetita noastraGiulia-Maria.

Ii multumim Domnului ca ne-a calauzit sa ajungem aici.

Ca mamica m-am simtit mereu linistita stiindu-mi fetita in acest mediu iubitor,plin de pace,atmosfera calda si primitoare si nu in ultimul rand, locul in care copiii au parte de o educatie de calitate si unde sunt promovate valorile moral- crestine.

Ii multumim frumos d-nei Cleopatra Muresan, o educatoare extraordinara,care a stiut mereu sa comunice foarte bineatat cu copiii cat si cu parintii, care iti face placere sa o asculti si care i-a invatat pe copii atatea lucruri minunate. Se vede experienta si profesionalismul acumulat in  anii de practica si bineinteles daruirea in tot ceea ce face.

Apreciem efortul si implicarea pentru bunul mers al lucrurilor si buna colaborare cu parintii, a d-nei dirLucica Amza.

Domnul sa binecuvanteze intregul colectiv al gradinitei!

Va multumim!"

07.01.2016
Ioana Popa
Cluj-Napoca.

 

Primul cuvant care mi-a venit in minte atunci cand mi-am pus aceasta intrebare a fostPACEmultămultă pace în inima noastră ca şi părinţiEste grădiniţă în care copiii noştri şi-au mai găsit încă o familie în care au fost iubiţi şi respectaţiÎncă o familie în care unde prieteniabucuria revederii nu îşi găsesc rădăcina doar în modul plăcut în care se desfăşoară activităţile ci într-o motivaţie cu mult mai inaltăîntr-un izvor mereu proaspăt care vine de la Dumnezeu şi care umple inimile celor ce formează personalul grădiniţeiDeşi suntem şi dorim  fim părinţi dăruiţi lui Dumnezeu am realizat  traducerea evangheliei în limbajul copiilor nu e un lucru uşorTocmai din acest motiv considerăm atât de valoroasă Grădiniţa SamariteanulEa vine  desluşească şi  întregească imaginea Creatorului în ochii copiilor. A fost o încântare  ne lăsăm mereu surprinşi de copii, de replicile spontane, de rugăciunile sincere din care ne-am dat seama cât de multe lucruri au ajuns  înţeleagă din Scripturi."
Mulţumim mult,
Familia Toadere.

 

"Sunt fericită  am găsit o grădiniţă în care "comoara noastră Alex" s-a adaptat foarte bine şi a corespuns îndeaproape profilului său.
Pentru mine ca mamă a fost o împlinire sufletească  văd în ochii copilului bucuria de a merge în fiecare dimineaţă la grădiniţă. Mă bucur  educatoarea a fost ca o a doua mamă pentru copilul meupersoana care l-a ajutatsusţinut şi i-a acordat încrederea în propriile lui puteri."

Ramona Paşca.

 

Când am hotărât  caut o grădiniță pentru fiul meu am decis ca va fi nu doar un simplu loc în care să-ți lași copilul 4 sau 8 ore în speranța ca va invăța cevaci va fi un loc în care  găsesc un personal calificat pentru o bună educație dar și foarte multă căldură sufleteascăiubirearmonieconfort, un loc în care copilul  meargă cu drag în fiecare dimineațaiar eu sâ-l simt în siguranță.

Și am reușit  găsesc poate chiar mai mult decât aș fi sperat pentru copilul meu: cadre didactice de un înalt nivel profesional și spiritual, o grădiniță curată, recent renovată, un mediu potrivit pentru dezvoltarea armonioasă a oricărui copilși cu atât mai mult a copilului meu, care este un copil special (sindrom down). Mă simt foarte norocoasă ca mi s-a dat șansa de a-mi integra copilul în această grădinițăiar progresele sunt pe măsură.
În anul următor a trebuit sa iau din nou o decizie pentru al doilea copil al meu care trebuia înscris la grădinițădar mi-a fost mult mai ușor acumpentru  găsisem deja acel loc minunat în care doream sa-mi educ copiii.
Mii de mulțumiri d-nei directoare Amza Lucicadoamnei educatoare Cleopatra pentru primirea călduroasă din fiecare dimineață și pupicul de plecarepentru răbdarea cu care se lucrează cu copiii dar și pentru foarte buna colaborare pe care o au cu părinții.
Gina Olaru – mama lui Stefan (Gr. mare) și a lui Alex(Grmijlocie).